Previous Next

Avlsfilosofi

avlfilosofiVi er i startfasen af at visualisere vores drøm om et lille eksklusivt opdræt af Cavalier King Charles Spaniel. Vi forestiller os, at vi højst vil opdrætte hvalpe 2 gange om året, da vores klare mål er, at opdrætte hvalpe, som har fået den allebedste start på livet: Racetypiske, væsenfaste forældre og stærk socialisering af de små nye ”verdensborgere”. 

Vores baggrund er en fortid med opdræt af Schäferhunde, med kennelnavnet Dokkedal. Det ligger mange år tilbage, men det lærte os, at det betaler sig at satse på avlsdyr af høj kvalitet. Det var en stor tilfredsstillelse at træne og udstille hundene og allermest, når det gik hvalpene godt.

Derefter havde vi næsten 20 år, hvor vi kun havde 1-2 schäferhunde – vi arbejdede som selvstændige med op til 35 ansatte – og afhændede firmaet i 2008. Efter en skade i min fod måtte vi desværre opgive at have schäferhunde – de kræver meget motion og træning – og med en skadet fod, fungerede det ikke.

Men undvære hunde kunne vi ikke! Vi forelskede os i de skønne Cavalier King Charles Spaniel. Denne lille smukke hunderace imponerede os simpelthen ! At en hund kan have så stor en personlighed, være så klog og samtidig være så tilpasningsdygtig, at den finder det ok, at man den ene dag ligger på sofaen (selvfølgelig med hunden på maven !) og den næste dag går 5 km ude i skoven, er simpelthen imponerende !

Desværre var vi lidt uheldige med de første vi købte. Så vi fik lige igen fastslået, at kvalitetsopdræt giver kvalitetshvalpe. I vores søgen på nye hunde mødte vi seriøse opdrættere i både Danmark, Tyskland og Norge. Vi købte 3 hunde, som dermed blev grundstammen til vores opdræt. Alle disse hunde gik heldigvis flot igennem alle sundhedstests – og samtlige hunde, som bliver indsat i avlen her, er naturligvis – udover racens avlskrav – også skannet for syringomyeli og øjenlyst.

Ud over at bruge sunde hunde af høj avlsmæssig kvalitet, fodrer vi naturligvis med kvalitetsfoder, tilpasset den enkelte hund.

Med andre ord: Vi vil gøre vores allerbedste for at opdrætte nogle af de sundeste cavalier i Danmark!


Email