Seneste nyt fra Cava-Care

Previous Next

Seneste nyt - September 2021

Der er sket mange ting siden sidst. Vi har ikke være ret meget på udstilling - dels har coronaen længe bremset vores udfoldelser - dels har vi haft gang i mange tidskrævende projekter. Trods de få udstillinger lykkedes det Mette og Jens med - Cava-Care Kloge Krudtugle - at opnå titlen som Dansk Champion - kæmpestort tillykke - især skulderklap til Mette, som har ringtrænet ihærdigt med Buster.

I foråret havde vi den fantastiske oplevelse at få hvalpe på vores Welsh Corgi Cardigan - hele 8 stk fik hun. Det var rigtig spændende - det er en helt anden race og hvalpene er meget forskellige fra cavaliererne i sind og adfærd. En af hvalpene - Cava-Care Aurora the Northern Light - blev hos os, så mor Mirinda har selskab.

Det har længe været en drøm at udvide vores flok med "helfarvede" cavalierer. Det førte til, at vi i marts købte ruby-pigen Gasekær´s Til Minde om Casey´s Nippy Nathaly. I juni solgte vi Cava-Care Zephyr op til Norge og fik i stedet black&tan pigen Cavalierjint`ns Ronja Røverdatter. I juli gik turen til Tyskland efter black&tan pigen Pepita Spark of Hope. I august fløj jeg til Krakow i Polen efter ruby drengen La Isla Bonita Noe Bonita Lab og hans søster Ina, som Karina købte. Vi er meget taknemmelige for den tillid opdrætterne af vores nye hvalpe dermed har vist os - på trods af både sprogbarrierer og landegrænser. Efterfølgende har vi også sendt lille Cava-Care Born to be Alive til Minnesota i USA, så dette år har været meget internationalt ! Resten af året bliver mere roligt - Beauty har lige nu sit sidste kuld hvalpe - hun har været en fantastisk avlstæve og skal derefter nyde sit otium hos to søde mennesker i Ribe, som glæder sig meget til at hun kommer.

Vi har fået sat et vinduesparti i vores store port i gården og glæder os til at tage det store dejlige rum i brug til mange hyggelige formål - skulle der blive øsende regnvejr, kan vi træne derinde - det kan også bruges, når vi i det tidlige forår holder hvalpetræf, som vi glæder os rigtig meget til. I mellemtiden ønsker vi alle en god vinter og en glædelig jul.

Previous Next

Årets resultater på udstillinger.

Der har på grund af corona-smittefaren ikke været ret mange udstillinger i år. Men dem der har været, har givet os flotte resultater. I konkurrencen om årets opdrætter opnåede vi titlen som Årets Bronceopdrætter. Det er samlede resultater for unghunde og voksne hunde. De hunde, som har hjulpet os til den fine titel er:

Cava-Care Kloge Krudtugle, Cava-Care Golden Gangster, Cava-Care Never Say Never, Cava-Care Exclusive Elegance og Cava-Care Never Ending Story.

Årets Bronce-Babyhan: Cava-Care Undercover Umbra. Årets Guld-Hvalpehan: Cava-Care Tender Taicon.

Vi vil gerne sige mange tak til udstillerne af disse hunde - uden dem - ingen titel ! 

Lige her til morgen den 22. december fik vi resultatet for Sally´s SM skanning. Det var en dejlig nyhed - hun er nu sundhedsmæssigt helt klar til avl, så det glæder vi os meget til.

Vi ønsker Jer allesammen en rigtig glædelig jul, samt et lykkebringende nytår. 

 

Previous Next

Seneste nyt - December 2020

Så nærmer julen sig med hastige skridt. Vi måtte desværre undvære årets juleudstilling - samtidig er de første udstillinger i det nye år aflyst, så verden er lidt trist lige nu. Men, men - ikke alt er trist :-) På udstillingen i Suldrup fik Cava-Care Golden Gangster sit tredie certifikat og dermed titlen DKCH - Dansk Eksteriørchampion. Det var i det hele taget en fantastisk dag, hvor vores opdræt klarede sig til UG. Vi er meget glade for den opbakning vi dermed får fra vores hvalpekøbere. 

Vi har været til hjerteskanning med Sally - med fint resultat - også 2 af hendes søskende har fået fine resultater. Det er skønt med gode sundhedsresultater. 

Ventelisten - eller interesselisten, som vi foretrækker at kalde den - er presset i øjeblikket, men der kommer jo løbende hvalpe til - også fra nye opdrættere, som kommer og parrer med vores hanhunde. Så selvom listen er lang, er det ikke katastrofalt - og jeg må sige, at det er en sand nydelse, når jeg kan ringe til en, der har stået længe på listen og glæde med, at der nu er en hvalp. 

Vi - og alle vores hunde - ønsker jer alle en rigtig glædelig jul, samt et lykkebringende nytår.

Previous Next

Seneste nyt - Oktober 2020

Der er sket rigtig meget siden sidste gang ! Vi er flyttet "på landet" , hvor vi har ombygget den tidligere kostald tl kennel, indhegnet 15.000 m2 mark, som vi har sået græs i og plantet over 400 træer og buske. Efterfølgende har vi haft både kennelinspektion fra DKK og Fødevarestyrelsen. Begge var absolut tilfredse og vi fik den ønskede godkendelse. Desværre har foråret ikke kun budt på arbejde med gode resultater. Vi har også sagt farvel til de to af vores avlstæver - de er begge flyttet til nye familier, hvor de har det rigtig godt som forkælede dronninger. Så lige nu har vi flere hvalpe, som skal blive her - har også hentet en lille prinsesse i Tyskland - så vi har travlt ! 

I disse corona-tider er udstillingerne på vågeblus, men vi har lige været på udstilling i Cavalierklubben i Lynge - en herlig dag med fantastiske resultater. Så nu glæder vi os til dobbeltudstillingen i Suldrup den 17. oktober - håber vi ses ?

Previous Next

Seneste nyt - Juli 2020

Puuuuha nu er der næsten gået et år siden sidst!

Efteråret brugte vi meget tid på at lede efter en ny bolig. Vi ville gerne lidt ud på landet hvor drømmen var at finde et sted med lidt jord til som kunne indhegnes til hundene. Det lykkedes og 30/12-2019 flyttede vi derfor til Sønder Hygum, vi er meget glad for at bo her og er i skrivende stund færdige med indhegningen af 1.5ha.

I forårets løb er både Niqa og La-La flyttet til nye hjem, hvor de trives rigtig godt. Flokken er blevet udvidet med 4 små nye “medlemmer”: Taicon, Tipsy, Tarzan og lille nye La-La.

I løbet af forårets “corona tid” er vores interesseliste vokset voldsomt – vi håber at vi inden alt for mange måneder kan hjælpe disse kommende hundejere. Vores hanner gør i hvert fald deres bedste – de nyder vældigt, når der kommer løbske tæver på besøg!

Forårets hvalpetræf måtte jo desværre aflyses – lige nu arbejder vi ihærdigt på at finde en dato i september til et efterårs træf., hvor vi håber at se rigtig mange af “vores” hvalpe.

Vi glæder os meget til at komme igang med efterårets udstillinger – vi starter med DKK udstillingen i Vejen den 5 September.

Seneste nyt - August 2019

Siden sidst har Niqa skænket os et stort flot kuld hvalpe: 4 hanner og 4 tæver ! De er alle meget flot farvet og der har været stor efterspørgsel på dem, så de er for længst reserverede til nye familier. De er nu 6 uger og meget, meget livlige 🙂 Aktuelt har vi fået en smuk og meget kærlig unghan hjem igen – der opstod nogle uventede ting hos familien, som havde ham, så derfor kom han her hjem til os. Han er klar til at flytte igen, når vi finder den rigtige familie til ham. Vi glæder os til sidst på måneden, hvor årets store begivenhed Cavalierfestival finder sted. Derefter er der kun 14 dage til efterårets hvalpetræf, som vi igen holder hos June og Niels på Kennel Cavahome. Vi er meget spændte på, om vi slår forårets rekordstore fremmøde med 32 hvalpe – foreløbig er der 10 tilmeldt.

Seneste nyt - Juni 2019

Det går rigtig godt med La-La’s smukke hvalpe.

De er nu 6 uger og der er fuld fart på når de leger på terrassen. Drengen skal til Snekkersten når han flytter hjemmefra, to af pigerne flytter til Kennel Cavahome og de sidste 2 bliver her hos os. Niqa er efterhånden meget drægtig – så vi er meget spændt på hvor mange hvalpe der kommer. Jeg har været i Berlin – Mette var sød at tage med – og vi fik et flot resultat på Simba’s SM-skanning: Oc CM2. I dag har jeg været i Varde til hjerteskanning med Ringo og Simba – begge resultater ser rigtig godt ud, så nu er vi spændte på hvad DKK siger.

I weekenden havde vi den fantastiske glæde at Cava-Care Golden Gangster fik sit 3 junior certifikat og er dermed Dansk Junior Champion, oven i det fik han sit første “voksen” certifikat, så det var en kæmpe oplevelse. Det var i det hele taget en pragtfuld weekend hvor vi genså flere fra både vores og Cavahome’s opdræt.

Seneste nyt - Maj 2019

I dag blev dagen (oven på en lang, hård nat) hvor La-La fødte sine smukke hvalpe: 4 tæver og 1 han.

De første 4 kom af den naturlige vej, derefter endte vi hos dyrlægen fordi der sad en død hvalp “på tværs”. Lille “Nul komma fem” kom hurtig til verden, da kejsersnittet blev en realitet.

En tæve er blendheim, resten er tricolor. Foråret har budt på mange udfordringer -også en enkelt i Tyskland.

I skrivende stund håber vi på, at Gangster kan opnå sin 3. Certifikat og dermed blive Junior Champion.

Den 17. Juni går turen til Berlin, hvor Simba skal SM-Skannes, den 21, 22 og 23 juni er der stor DKK udstilling i vejen, hvor Gangster og Simba skal deltage.

Den 24. Juni har vi planlagt at hjerteskanne Simba og Ringo, som fylder 4 år den 16. juni.

Den 4. juni blev Niqa drægtigheds skannes – hun ser ud til at få mindst 5 hvalpe, ca den 4 juli, så det glæder vi os meget til.

Previous Next

Seneste nyt - Marts 2019

Efter en tur til Berlin, hvor vi fik SM-skannet Prins(Cavahome Charming Charles), måtte vi se i øjnene at hans resultat ikke var så godt, som vi havde håbet.
Derfor har vi valgt at finde nye hjem til ham, så han er flyttet til Aalborg, til en dejlig familie.

Samtidig har vi en glædelig nyhed: Det er lykkedes at få parret La-La(Liane’s Uhlala) med den højt præmierede Thyholms Wilson.

Det er en kombination som vi venter os rigtig meget af. Siden sidst har vi også været på udstilling og særlig Gangster (Cava-Care Golden Gangster) har klaret sig flot og opnået både bedste junior og 2 DKK certifikater og et klub certifikat.

Image
Vi opdrætter udelukkende hvalpe med Dansk Kennel Klub stamtavle
Hygumskovvej 14, 6630 Rødding

+45 21 71 92 00

Kontakt os